Много се говори за положителните страни на любовта. Ние като общество омаловажаваме опасността, безпокойството и разочарованието. Ние романтизираме романтиката.
Хелън Фишер

Подобни

И двата пола харесват упражненията и предизвикателствата на спорта, но за мъжете това е и основно демонстративно поведение за впечатляване и спечелване на половинка.
Хелън Фишер

Сякаш мъжете, които си правят племенни татуировки, се опитват да сигнализират, че са опасни, че трябва да бъдат уважавани и че са могъщи.
Хелън Фишер

Заедно с многобройните ни човешки склонности, ние развихме огромна мозъчна кора, с която вземаме решения.
Хелън Фишер

...Замислих се върху тази двойна скорост на времето: годините, които понякога изглеждат невероятно пред нас, особено когато сме млади. Когато сме деца, времето да се научим да шофираме, да си намерим работа, да се оженим и да имаме деца изглежда необозримо далече. И все пак неизбежно идва моментът, когато си казваме, че може би сме щракнали с пръсти, толкова бързо се е случило. Усещането, че нещата са свършили, когато дори още не са започнали, беше това, от което не можех да се отърся и никога не съм успявал.
Хелън Фишер

Когато си във вихъра на тази романтична любов, това е поразително - ти си извън контрол, ти си ирационален, отиваш на фитнес в 6 сутринта. всеки ден - Защо? Защото тя е там.
Хелън Фишер

Жените са естествено склонни да се състезават с половинките си.
Хелън Фишер

Ако останем постоянно влюбени, не можем да ядем, да спим или да работим.
Хелън Фишер

Много хора са били романтично влюбени в някого, за когото смятат, че не е подходящо да се женят.
Хелън Фишер

Човешкият мозък е създаден да сравнява; дарвинистко е да се обмисля алтернатива, когато се представя такава.
Хелън Фишер

Който учи, трябва да страда. И дори в съня ни болка, която не може да се забрави, пада капка по капка върху сърцето и в собственото ни отчаяние, против волята ни, идва мъдростта при нас чрез ужасната Божия благодат.
Хелън Фишер