Цитати за учението

В тази категория има 2461 цитата, подредени в 247 страници.

Грешките ти са твои помощници. Те ви учат и това е тяхната ценност. Не се обвинявайте в грешки. Ако искате да се поучите от грешки, те ще се превърнат в стъпки, водещи към пълноценен живот.
Луиз Хей

Отрицателните емоции отравят телата ни. Науката потвърждава, че поддавайки се на негативните мисли, ние изтощаваме имунната си система и може да се разболеем.
Луиз Хей

Ние минаваме през живота, мразим и отхвърляме определени еди или други черти на другите хора, а понякога и свои, като ги считаме за достойни за презрение, незначителни, ненужни или дори ... опасни. Но времето ни учи колко трудно би било да живеем без това, което някога сме отричали.
Хорхе Букай

Не греши този, който нищо не учи.
Маргарет Атууд

Философията ни учи да понасяме хладнокръвно нещастията на ближните си, науката обяснява моралното чувство като секреция на захар, но изкуството е това, което превръща живота на всеки граждани в свято тайнство.
Оскар Уайлд

Всички велики програмисти учат по един и същи начин. Те мушкат кутията. Те кодират нещо и виждат какво прави компютърът. Сменят го и гледат какво прави компютърът. Те повтарят процеса отново и отново, докато разберат как работи кутията.
Сет Годин

Каква е ползата от наказанието, ако не учи на нищо?
Джон Стайнбек

Отворен съм за възможности. Отворен съм за избор. Винаги се радвам на нови идеи. Винаги съм нетърпелив да уча. Никога няма да затворя ума си от учене.
Сизар Милан

Занимавам се с неразбрани аспекти на животинското поведение като тревожност и агресия. Уча хората как да уважават различните видове и да оставят кучето да си остане куче.
Сизар Милан

Като се позоваваме на някои добре установени открития в социалната наука, показваме, че в много случаи хората взимат доста лоши решения - решения, които не биха взели, ако бяха обърнали пълно внимание и притежаваха пълна информация, неограничени познавателни способности и пълноценно самочувствие и самоконтрол.
Ричард Тейлър