Цитати за ученици

В тази категория има 90 цитата, подредени в 9 страници.

Исус никога не се предаде, въпреки че беше разпнат на кръста, аз, гордо наричайки се негов верен ученик, се отказах - защото мъките ми бяха твърде големи. Не мога да не се презирам!
Алисън Уиър

Този, който няма ученик, не заслужава, да го наричат майстор.
Федерико Андахази

Ръцете му са намазани с мастило, като ученик, и въпреки че го мразя с цялата си душа, въпреки че всяка секунда от съществуването му се превръща в мъчение за сетивата ми, в него има нещо зловещо привлекателно. Само си мислите как такова отвратително създание може да съществува в съвременния свят?
Елизабет Хейнс

Ученето произтича от това, което ученикът прави и мисли, и само от това, което студентът прави и мисли. Учителят може да напредне в обучението само като повлияе на ученика да учи.
Хърбърт Саймън

Всички ние сме пътници, преминаващи от този бряг към онзи бряг, от този свят към нирвана. Но водите са бурни. Трябва да разчитаме на нещо, за да го преодолеем. Това нещо може да бъде изкуството или литературата, които се стремите да създадете. Ще си помислите, че избраното от вас нещо ще служи като ваша лодка или сал, за да ви отведе до другата банка. Но ако се замислите дълбоко за това, може да откриете, че то не ви носи, а по-скоро вие го носите. Може би само ученикът, който наистина се наслаждава на този парадокс, ще премине безопасно. Литературата и изкуството не са просто това, което ще ви носи; те също са това, за което трябва да положиш живота си, за което трябва да се трудиш през целия си живот.
Кюн-сук Шин

Ученик служи на духовния учител с единствената цел да получи инструкции от него.
Бхактиведанта Свами Прабхупада

... ние се надяваме да предоставим на всеки ученик не само сухи факти, но и живото начало на всяко истинско знание.
Дона Тарт

Елементарната учтивост на лошия ученик се състои в тихо и скромно поведение: мъртвороденото бебе ще се вписва идеално тук.
Даниел Пенак

Божествената любов на господаря не е тази на човешката любов, а е нещо, което само сърцето, но никога умът, е способно да разбере. В една истинска духовна традиция учителят дава толкова много на своя ученик, че животът на ученика е претоварен и преобразен.
Свами Рама

В очите на подрастващите критиката, а не похвалата на учителя, служи като положителна оценка на техните способности. Учителят, който е похвалил детето, без да знае, му дава да разбере: ученикът е достигнал границата на вродените си способности. Но критичният учител дава на ученика посланието, че е в състояние да постигне повече.
По Бронсън