Цитати за смелостта

В тази категория има 79 цитата, подредени в 8 страници.

Който е храбър, е жив. Който е смел, той е цял.
Александър Суворов

Смелостта е смесица от триумф и трагедия. И човек прави каквото трябва, въпреки последствията, въпреки спънките, опасностите и напрежението И това е в основата на всяка добродетел.
Джон Ф. Кенеди

Пътят на сърцето е път на смелостта. Той означава да живееш в несигурност, да живееш в любов и да се уповаваш; той означава да навлезеш в непознатото. Той означава да оставиш миналото и да позволиш на бъдещето да бъде...!
Ошо

Промяната може да бъде красива, когато сме достатъчни смели да еволюираме заедно с нея.
Браянт Макгил

Човек трябва да знае съдбата си. Ако не я разпознае, той е изгубен. Считам, че веднъж, два пъти, дори най-много три пъти съдбата ще посегне и ще потупа човека по рамото. И ако той има въображение, ще се обърне и тя ще му посочи кое разклонение на пътя да поеме; а ако има и смелостта - ще го поеме.
Джордж Патън

От раждането до смъртта животът ни е включен на автопилот и трябва нечовешка смелост, за да промениш курса.
Фредерик Бегбеде

Да обичаш, дава сила. Да бъдеш обичан дава смелост.
Лао Дзъ

Животът е река, пред всекиго от нас. Някой е смел и глупав - хвърля се направо да я премине - и се дави. Умният е предпазлив: скита по брега, опитва брод - и излиза щастлив на другия бряг.
Димитър Подвързачов

Бъди смел и не бягай от нищо. Където и да те заведе вътрешният ти живот, отивай. Понякога ще те отклонява от правия път, но лутането е част от живота.
Ошо

Дръж страховете си за себе си, но споделяй смелостта си с другите.
Робърт Луис Стивънсън