Успехът не е ключът към щастието - щастието е ключ към успеха. Когато правим това, което обичаме, със сигурност ще успеем.
Алберт Швайцер

Подобни

Знанията ми са песимистични, но вярата ми е оптимистична.
Алберт Швайцер

Не можеш да простиш на някого, ако първо не си простил на себе си!
Алберт Швайцер

При никакви обстоятелства не желая да бъда специалист по всичко. Имам право да изляза извън рамките... Пожелавам си шанс, а не сигурност... Искам да се срещна с риска, да копнея за нещо и да го постигна, да преживея крушение и успех. Отхвърлям всяко предложение да продам порива си за дребни бакшиши. Предпочитам да се изправя пред трудностите на живота, отколкото да водя застраховано съществуване. По-добре напрегнатата възбуда на собствения успех, отколкото безличния покой на утопиите. Не заменям нито свободата си срещу благодеяния, нито човешките си достойнства за щедри дарове. Научил съм се сам да мисля, да действам, да гледам света право в лицето и да заявявам: "Това Творение е мое." Всичко се съдържа в думите: "Аз съм свободен човек."
Алберт Швайцер

Истинският доктор е вътре в нас.
Алберт Швайцер

За да разберете, имат ли животните душа, самите вие трябва да имате душа.
Алберт Швайцер

Ако вие живеете повърхностен живот, вашата душа страда.
Алберт Швайцер

Цел на човешкият живот - служба, проявяване на състрадание и готовност да помогнеш на хората.
Алберт Швайцер

Постоянната доброта може да твори чудеса. Подобно на това как слънцето може да разтопи лед, така и добротата може да преодолее неразбирането, недоверието и враждебността.
Алберт Швайцер

Знанието - нищо, и действията могат да донесат плодове и предизвикат промяна само тогава, когато те са насърчени от жертви.
Алберт Швайцер

Не е задължително да бъдеш ангел, за да станеш светия.
Алберт Швайцер