Колко е трудно за човешкото сърце да обича света и същевременно да знае ужаса на битието! От това идва най-голямата скръб и колкото и да е чудно, най-голямата човешка сила...
Емилиян Станев

Подобни

Съветвам те да не се шегуваш с две неща - с хубава жена и с хубава книга! Хубавата жена ще те накара да се влюбиш, хубавата книга - да се срамуваш.
Емилиян Станев

Човек се подмладява, когато душата му лети.
Емилиян Станев

За лудите, за различните, за бунтарите, за размирниците, за кръглите гвоздеи в квадратните дупки... за онези, които виждат нещата по различен начин - те не обичат правилата... Можеш да ги цитираш, да не се съгласяваш с тях, да ги възхваляваш или да ги очерняш, но единственото, което не можеш да направиш, е да ги игнорираш, защото те променят нещата... Те бутат човечеството напред и макар и някои да ги смятат за луди, ние виждаме в тях гении, защото онези, които са достатъчно луди, за да мислят, че могат да променят света, са онези, които наистина го правят.
Стив Джобс

Ние все още мислим за силния мъж като за роден лидер, а за силната жена като за аномалия.
Маргарет Атууд

Много хора в този живот знаят какво да правят, но малко хора правят това, което знаят. Да знаеш не е достатъчно! Трябва да предприемеш действия.
Тони Робинс

Ако съвестта наистина гризеше, по улицата често биха ходили скелети...
Виктор Юго

Ние дори не осъзнаваме колко сме силни, докато не се изправим пред една трагедия. Човешкия капацитет за оцеляване е неизчерпаем.
Исабел Алиенде

Мъжът философства по-добре от жената за човешкото сърце, но жената по-добре от него чете в сърцето на мъжете.
Жан-Жак Русо

На хората им харесват тези мисли, които не ги принуждават да мислят.
Аркадий Давидович

В детската градина все обличаха момченцата като зайчета, а момиченцата като снежинки... И ето сега резултата - страхливи мъже и ледени жени!
Лев Толстой