Съветвам те да не се шегуваш с две неща - с хубава жена и с хубава книга! Хубавата жена ще те накара да се влюбиш, хубавата книга - да се срамуваш.
Емилиян Станев

Подобни

Човек се подмладява, когато душата му лети.
Емилиян Станев

За да стигнеш до съкровището, трябва да следваш поличбите. Бог е предопределил пътя, който всеки от нас трябва да извърви на този свят. Нужно е само да прочетеш това, което е написал за теб.
Паулу Коелю

Много е важно да не спираш да задаваш въпроси. Любопитството не случайно е дадено на човека. Умните хора винаги задават въпроси. Питайте себе си и другите хора, за да намерите решението. Това ще ви позволи да научавате новото и да анализирате собствения си ръст.
Алберт Айнщайн

Не ругай съседа за пушека над къщата му, когато твоя праг не е пометен.
Конфуций

Вие можете да проектирате и да създадете, да изградите, най-прекрасното място на света, но са необходими хора, които да направят мечтата реалност.
Уолт Дисни

Можеш да си затвориш очите за нещата, които не искаш да виждаш, но не можеш да си затвориш сърцето за нещата, които не искаш да чувстваш...
Джони Деп

Ни бива пътят да определя кои сме ние, нито пък човекът, който ни придружава, да решава къде отиваме. По пътя трябва едновременно да се забавляваме и да се учим, да оценяваме това, което имаме, и без да преставаме да вярваме в себе си, да започваме отначало и по различен начин всеки път, когато се наложи.
Хорхе Букай

Бъди винаги господар на своята воля и роб на съвестта си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах

По-добре да си гладен, а да не ядеш какво да е, и по-добре е да си сам, отколкото да е с кого да е.
Омар Хаям

Искай прекалено, за да получиш колкото ти трябва.
Квинтилиан