За мъжете изневярата е просто "глупава грешка". За жените е духовно убийство на онези, които ги обичат и подкрепят като майки и съпруги.
Паулу Коелю

Подобни

Можем да допускаме много грешки в живота си, с изключение на една: онази, която ще ни унищожи.
Паулу Коелю

Животът винаги изчаква критични ситуации, за да покаже добрата си страна.
Паулу Коелю

Въпреки че целта ми е да разбера какво е любовта и въпреки че страдах заради мъжете, на които отдадох сърцето си, установих, че тези, които докоснаха душата ми, не успяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми...
"Единайсет минути", Паулу Коелю

Никой не губи никого, тъй като никой не притежава никого. Всеки, който е изгубил нещо, което е смятал за своя собственост, накрая разбира, че нищо не му принадлежи!
Паулу Коелю

Успехът е да си лягаш с чисто сърце...
Паулу Коелю

Хората трябва да осъзнаят, че никой не играе с белязани карти, понякога печелим, друг път губим. Не се надявай да ти върнат нещо, не се надявай да признаят усилията ти, да открият гениалността ти, да разберат любовта ти. Не се колебай да приключиш с даден етап. Не от гордост, некадърност или надменност, а защото той просто не се вмества повече в живота ти. Затвори вратата, смени диска, почисти дома си, изтупай праха. Престани да бъдеш този, който си бил и се превърни в този, който си всъщност.
Паулу Коелю

Всеки от нас е отговорен за това, което чувства, ето защо не можем да виним другите за нищо.
Паулу Коелю

И си въ­образих, че съм зряла жена, която е в състояние да обуз­дае сърцето на момичето, опитвало се толкова дълго да открие своя вълшебен принц. Тогава той заговори за де­цата, които все още живеят в нас, и аз отново чух гласа на момичето, което бях, на принцесата, която се страху­ва да обича и да губи!
Паулу Коелю

Има една велика истина на тази планета: независимо кой си и с какво се занимаваш, щом много силно желаеш нещо, това означава, че желанието ти се е родило в Душата на Вселената. То е твоята мисия на Земята. Всемирната душа се подхранва от щастието на хората. А понякога от нещастието, завистта, ревността... Единственото задължение на хората е да осъществят Личната си легенда. Всичко се свежда до една-единствена същност. И когато силно искаш нещо,цялата Вселена ти съдейства,за да постигнеш желанието си.
Паулу Коелю

Един ден ще се събудите и вече няма да имате време да направите нещата, които винаги сте искали. Затова, направете ги сега!
Паулу Коелю