След като жената се обърне срещу теб, всичко е загубено. Понякога наистина те обичат, но после нещо се обръща в тях. Тогава могат да те видят как умираш в канавката, блъснат от някоя кола, и няма да ти помогнат, а ще се изплюят върху теб.
Чарлз Буковски

Подобни

Коя жена те обича истински? Тази, която е край теб, а ти почти не я забелязваш! Тя не те дразни, защото изпитва благоговение, когато те гледа тихо. Не обича много да говори с теб, но когато те види усмивката и казва всичко. С нея няма как да се скараш, защото, когато гледаш тъпо и целият свят ти е виновен, тя ще дойде и тихо ще те целуне. Защото истинската любов винаги е тиха, мълчалива, съществува почти без думи!
Чарлз Буковски

И все пак жените - свестните жени - ме плашеха, защото рано или късно искаха и душата ти, а аз исках да си запазя това, което беше останало от моята.
Чарлз Буковски

Какво може да постигне един поет ако не изпитва болка? Болката е също толкова важна, колкото и пишещата машина.
Чарлз Буковски

Красотата не е нищо, красотата изчезва. Не можеш да разбереш какъв късмет имаш, че си грозен, защото, когато някой те харесва, знаеш, че е за нещо друго.
Чарлз Буковски

Не искам вече да се влюбвам. Да мислиш за някого без никаква реална причина и тези мисли да нахлуват в теб и да помитат всичко по пътя си. И все аз съм този, който обича повече. И след всичките глупости мисълта за теб... Не искам да се влюбя и да те изгубя. Просто искам теб!
Чарлз Буковски

Свободната душа е рядкост, но когато я видите, ще я познаете най-вече по това, че изпитвате чувство на комфорт, когато сте до нея!
Чарлз Буковски

Тъгата се причинява от интелигентност. Колкото повече разбираш определени неща, толкова повече ти се иска да не си ги разбирал.
Чарлз Буковски

Детето и жената не се бият никога. Те само се галят и се носят на ръце. Ето защо, аз казвам - искам да умра два дена преди жена си. Защото мъж без жена пет пари не струва. Мъжът е жалък като вдовец и самотник. Жената го крепи и го поддържа. Без жена светът би пропаднал. Ето защо, аз съм щастлив, че е жива и здрава жена ми.
Михаил Топалов-Памукчиев

Всяка влюбена жена се отличава по походката, дори в гръб.
Морис Дрюон

Жените са майсторки да си разбиват живота, а след това надълго и нашироко да се окайват...
Валентин Пламенов