Цитати за алчността

В тази категория има 300 цитата, подредени в 30 страници.

Няма да можем да се предпазим от бъдещи кризи, ако се спрем на алчността, корупцията и неправомерните действия, без да се погледнем в огледалото и да разберем потенциално пагубните ефекти от ограничената рационалност, проблемите на самоконтрола и социалните влияния.
Ричард Тейлър

Мъжете с щит на рицарско благородство обикновено прикриват малодушие и алчност.
Дадзай Осаму

Склонен съм към завист. Това е една от трите ми емоции по подразбиране, като другите са алчност и ярост. Аз също съм изпитвал състрадание и щедрост, но само мимолетно и обикновено докато съм пиян, така че имам малко памет.
Огастин Бъроуз

Любовта е удивително физическо същество - ударите на пулса му на китката му, повдигането на гърдите му при всяко вдишване, пърхането на миглите, линията на челюстта му. Искам да притисна устни там, искам да знам всеки инч от тялото му, всяко движение, искам частите от него, които никой друг не вижда. Има алчност за любов, която също не очаквах.
Шанел Клийтън

Ако по време на любовно сливане единият от двамата е алчен и не се отдаде докрай, оргазъм няма да настъпи.
Силвейн Рейнард

Съжаленията за старостта са поляризирани: искате да не сте направили определени неща - да сте се държали по този начин, да сте реагирали така - и искате да сте завладяли повече от деня, да сте били по-алчни, да сте били по-взети.
Пенелъпи Лайвли

Никой не искаше да погледне общите злини на обществото. Много малко бяха готови да оставят настрана собствения си стремеж към щастие достатъчно дълго, за да обмислят последиците от алчността и ревността около тях. От това, което бе видяла, хората по същество бяха обезпокоени. За всеки един зад решетките, други десет заслужават да бъдат зад решетките, но това би поставило един на всеки десет американци зад решетките.
Тед Декър

Дори Цезар не успя да примири всепоглъщащата алчност на Рим с желанието си да изглежда в очите на другите и собствения си народ като народ на прости селяни, които обичат земята си и са склонни към суров начин на живот!
Карен Есекс

Както и да е, никоя дрога, дори алкохолът, не причинява основните злини на обществото. Ако търсим източника на проблемите си, не бива да тестваме хората за наркотици, трябва да ги тестваме за глупост, невежество, алчност и властолюбие.
Патрик О'Рурк

Действайте скрито. Изненадата е залог за успеха. От открита игра е нито алчност, нито радост.
Балтасар Грасиан