Цитати за егото

В тази категория има 322 цитата, подредени в 33 страници.

Смъртта е много смущаващо преживяване за егото.
Уейн Дайър

В процеса на изгаряне на тези обърквания ние откриваме просветление. Ако процесът беше друг, пробуденото състояние на ума би било продукт, зависим от причина и следствие и следователно подлежащ на разпадане. Всичко, което е създадено, рано или късно трябва да умре. Ако просветлението беше създадено по такъв начин, винаги щеше да има възможност за повторно утвърждаване на егото, предизвиквайки връщане към обърканото състояние. Просветлението е постоянно, защото ние не сме го произвели; ние просто го открихме.
Чогям Трунгпа

Можете да преминете отвъд перспективата на егото и да видите реалността от перспективата на по-висше съзнание.
Стив Павлина

Злата мащеха, която е егото, може да приспи Спящата красавица или Христос в нас, но никога не може да го унищожи. Това, което е създадено от Бог, е неразрушимо.
Мариам Уилямсън

Зрелостта идва с опита. Един урок от зрелостта е, че не трябва да приемаме мислите си твърде сериозно и трябва да се научим да обуздаваме егото си и да виждаме по-голямата картина.
Хеймин Суним

Понякога Бог ви предизвиква да намерите Силата във вас. Само по този начин можете да надхвърлите ограничените си идеи. Трябва да бъдете избутани толкова далеч, че просто ще трябва да се примирите с това. Само когато вашата гордост и арогантност бъдат смазани, ще откриете Силата във вас. Но тази Сила не принадлежи на вас. Това е Силата, на която принадлежите и която ще се прояви чрез вашето тяло. Тази Сила е Бог. Когато напълно се откажеш от себе си, от егото си, такива чудеса стават възможни...
Муджи

Това е толкова просто нещо, но в момент на его ние отказваме да оставим това, което носим, за да отворим вратата. Отново и отново ни се предлага възможността наистина да научим това: Не можем да задържим нещата и да влезем. Трябва да оставим това, което носим, да отворим вратата и след това да вземем само това, което трябва да внесем вътре.
Марк Непо

Трябва да се откажем от налудното си лъжливо Аз и защитата на егото, за да намерим жизненото и ценно ядро на себе си. В нашия невротичен срам се крие нашето уязвимо и чувствително аз. Трябва да прегърнем тъмнината, за да намерим светлината. Скрит в тъмните резервоари на нашия токсичен срам живее истинското ни аз.
Джон Брадшоу

Когато името ни е върху проект, нашето его ни тласка през гърбицата и ни кара да вършим още по-добра работа.
Сет Годин

Пътуването на вашата душа е да запишете егото в търсенето на крайната победа - еволюцията на вашето индивидуално съзнание.
Деби Форд