Мариам Уилямсън - Цитати

В тази категория има 142 цитата, подредени в 15 страници.

Ако се отнасят към нас със страх, ние трябва да гледаме на тяхното поведение като на призив за любов.
Мариам Уилямсън

Да простим на миналото и кои сме били тогава. Нека да прегърнем настоящето и това, което сме способни да станем. Нека се отдадем на бъдещето и да гледаме как се разгръщат чудеса.
Мариам Уилямсън

Халюцинираме. И това е този свят: масова халюцинация, където страхът изглежда по-реален от любовта. Страхът е илюзия. Нашата лудост, параноя, безпокойство и травма са буквално измислени.
Мариам Уилямсън

Злата мащеха, която е егото, може да приспи Спящата красавица или Христос в нас, но никога не може да го унищожи. Това, което е създадено от Бог, е неразрушимо.
Мариам Уилямсън

Единственият начин да спечелите власт в свят, който се движи твърде бързо, е да се научите да забавяте. И единственият начин да разпространите влиянието си, за да се научите как да навлизате дълбоко. Светът, който искаме за себе си и нашите деца, няма да се появи от електронна скорост, а по-скоро от духовна тишина, която се вкоренява в душите ни. Тогава и само тогава ще създадем свят, който отразява сърцето, вместо да го разбива.
Мариам Уилямсън

Дойдохме тук, за да творим съвместно с Бог, като разпространим любовта. Животът, прекаран с каквато и да е друга цел, е безсмислен, противен на нашата природа и в крайна сметка болезнен.
Мариам Уилямсън

Жените все още са в емоционално робство, докато трябва да се тревожим, че може да се наложи да направим избор между това да бъдем чути и да бъдем обичани.
Мариам Уилямсън

Има библейска история, в която Исус казва, че можем да построим къщата си върху пясък или можем да я построим върху скала. Нашата къща е нашата емоционална стабилност. Когато е построен върху пясък, тогава ветровете и дъждът могат да го съборят. Едно разочароващо телефонно обаждане и ние се разпадаме; една буря и къщата пада. Когато нашата къща е построена върху скала, тогава тя е здрава и здрава и бурите не могат да я унищожат.
Мариам Уилямсън

Ако нашата емоционална стабилност се основава на това, което другите хора правят или не правят, тогава ние нямаме стабилност. Ако нашата емоционална стабилност се основава на любов, която е неизменна и неизменна, тогава ние постигаме стабилността на Бог.
Мариам Уилямсън

Омразата е духовната злокачественост на нашия вид и като всяка друга форма на рак върши най-ужасната си работа не външно, а вътре в нас.
Мариам Уилямсън