Цитати за гордостта

В тази категория има 839 цитата, подредени в 84 страници.

Горделивото мълчание води до печални резултати.
Оскар Уайлд

Гордостта е обща за всички хора; единствената разлика е как и кога я проявяват.
Франсоа дьо Ларошфуко

Лидер, който се гордее, че винаги лично проверява всички детайли на даден бизнес, или не е добър лидер или има много малък бизнес.
Наполеон Хил

Има такава граница на болката, след която губиш всякаква гордост.
Фредерик Бегбеде

Любителите на семейните истории рядко притежават качествата на предците, на които се гордеят.
Джон Стайнбек

Не се ли в крайна сметка човешката гордост се основава на осъзнаването, че трябваше да изтърпиш смъртните мъки наведнъж?
Дадзай Осаму

И какво, ако ви кажа, че въпреки моите признания - били те смешни, смущаващи, болезнени или груби - аз съм в мир със себе си? Че обичам това, което съм, дори когато правя неща, с които не се гордея?
Рейчъл Холис

Знаете ли защо ви мразя, всички мъже, толкова много на света? Просто защото искат много неща от хората, сякаш са им най-естествено право. Не ме разбирайте погрешно, тези искания не е задължително да станат думи. Мъжете имат такъв поглед, такава усмивка, такъв начин на вдигане на ръце и начин, по който се отнасят към жените по такъв начин... Трябва да си сляп, за да не разбереш колко и колко глупаво си вярват. Достатъчно е да разберем арогантната им гордост, за да видим шока им, когато исканията им са отхвърлени по какъвто и да е начин. Те никога не престават да мислят за себе си като за ловци, а за нас като за бедна плячка. Наш дълг е само да се подчиняваме, да се подчиняваме, да даваме желаното. Не можем да искаме, не даваме от себе си. Отвращавам се от тази глупава и арогантна мъжка гордост. Разбираш ли?
Сабахаттин Али

Невежеството, силата и гордостта са смъртоносна смес, нали знаете.
Робърт Фулам

Невежеството, силата и гордостта са смъртоносна смес, нали знаете.
Робърт Фулам