Цитати за волята

В тази категория има 1170 цитата, подредени в 117 страници.

Давайки воля на фантазията, задръж ръката.
Антон Павлович Чехов

Главната характеристика на ръководството на Хитлер беше неговата преоценка на силата на волята. За да спечели войната, тази воля трябваше само да се преведе във вяра до най-младия редник.
Ерих фон Манщайн

За да се оправдаем в собствените си очи, често се убеждаваме, че не можем да постигнем целта; всъщност ние не сме безсилни, а слаба воля.
Франсоа дьо Ларошфуко

Има случаи, когато кучето не е съвместимо с къщата. Има хора, които нямат сили. Има хора, които нямат силата на волята, които не са активни в света на упражненията и имат тип кучета, които изискват много упражнения, така че кучето не е съвместимо с тази среда. Когато извадя кучето от тази среда, кучето се променя.
Сизар Милан

Физическите проблеми ни дават физическа сила. Проблемите на разума ни дават ментална сила. Проблемите в общуването ни дават социална сила. И всички проблеми ни дават духовна сила и закаляват волята.
Стив Павлина

Силата на волята, която в комбинация с постоянство гарантира постигането на целта.
Наполеон Хил

Волята ти е градинар, който поддържа градината, наречена твое тяло.
Уейн Дайър

Колкото до майката, всичките и врати и прозорци трябва да са широко отворени и сутрин, и вечер, и зиме, и лете. Децата и могат да влязат през който вход решат и да си се разхождат вътре на воля. Майката няма тайни кътчета.
Елиф Шафак

Често съм чувал за свободна воля, но никога не съм я виждал. Винаги съм срещал воля, и то в изобилие, но тя или е била пленена от греха, или е била държана в благословените връзки на благодатта.
Чарлс Х. Спърджън

Когато твоята воля е Божията воля, ти ще имаш своята воля.
Чарлс Х. Спърджън