Цитати за самочувствието

В тази категория има 268 цитата, подредени в 27 страници.

Самоувереността и самочувствието са най-ценните неща от съкровищницата на женската душа.
Луиз Хей

Ниското самочувствие е, когато човек оценява себе си само от гледна точка на други хора.
Хорхе Букай

Като се позоваваме на някои добре установени открития в социалната наука, показваме, че в много случаи хората взимат доста лоши решения - решения, които не биха взели, ако бяха обърнали пълно внимание и притежаваха пълна информация, неограничени познавателни способности и пълноценно самочувствие и самоконтрол.
Ричард Тейлър

Родено е обаче от самочувствие, тази нагласа - на успех, а не на пъргавина, тази изтощителна английска болест.
Уилям Бойд

И разбираш, че най-накрая си пораснал. Тази младост свърши. На нейно място имате знания, които трябва да носите. Трябва също така да се научите да приемате, че смъртта е най-сложната форма на красота и най-трудната за приемане. От този момент нататък винаги ще сте наясно с това, което правите. И всяко бъдещо чувство, независимо дали е радост или мъка, вълнение или съжаление, ще дойде сега със съзнанието за собствения си край - със сенки, които никога не сте забелязвали в младостта. Вариацията на чувството ще се превърне в дълбочина на чувството. И вие ще оцените малките неща - и ще пристъпите със самочувствието на някой, който се радва да знае, че е обречен.
Саймън ван Буй

Бедните жени претърпяват ужасно сексуално насилие, което не се отчита. Поради своята социална класа, тези жени нямат достъп до терапия или други методи на лечение. Тяхното многократно насилие в крайна сметка изяжда самочувствието им, подтиква ги към наркотици, проституция, СПИН и в много случаи смърт.
Ева Енслър

Тя смяташе, че той вероятно е човек, който никога не би могъл да си представи, че е в неизгодно положение в която и да е компания, тъй като е сигурен в личния си свят, притежаващ ядрото на вътрешното самочувствие, което е в основата на щастието.
П. Д. Джеймс

Той каза, че животът ни не означава нищо, освен като цикъл на регенерация, че ние сме неразбираемо кратки искри, точно както са животните, че не сме по-важни от тях, не сме по-достойни за живот от всяко живо същество. Че в самочувствието си, в търсенето на смисъл сме забравили как да споделяме планетата, която ни е дала живот.
Шарлот Макконъхи

Самочувствието не може да бъде директно инжектирано. То трябва да е резултат от това, че се справяте добре, от това, че е оправдано.
Мартин Селигман

Има широко разпространено убеждение, че ако имате стабилно самочувствие, нямате нужда от външно утвърждаване и похвала. Между другото, това е явно невярно.
Хариет Лернер