Цитати за медитация

В тази категория има 356 цитата, подредени в 36 страници.

Като се съсредоточаваш върху дишането си, като медитираш и потвърждаваш гласно намеренията си, можеш винаги, когато е необходимо, да увеличаваш жизнената си енергия.
Уейн Дайър

Танцувайте, докато сте живи. Дишайте блажено, докато сте живи. Пейте, докато сте живи. Обичайте, медитирайте, докато сте живи.
Ошо

Той прекара дълги часове в медитация върху мъдростта да обичаш живите същества, които неизменно завършваха мъртви.
Рохинтън Мистри

Смятаме, че ако просто медитирахме достатъчно или джогирахме достатъчно или ядохме перфектна храна, всичко би било перфектно. Но от гледна точка на някой, който е буден, това е смърт. Търсенето на сигурност или съвършенство, да се радваш на усещането, че се чувстваш потвърдено и цялостно, самостоятелно и удобно, е някакъв вид смърт. Няма свеж въздух. Няма място нещо да влезе и да прекъсне всичко това. Ние убиваме момента, като контролираме преживяването си.
Пема Чодрьон

Едно от основните открития на медитацията е да виждаме как непрекъснато бягаме от настоящия момент, как избягваме да бъдем тук точно такива, каквито сме.
Пема Чодрьон

Няма по-голям лукс от медитацията. Медитацията е последният лукс, защото това е върховната любовна връзка.
Ошо

Медитацията или самадхи е свързана с идеята за преодоляване на постоянното търсене на развлечения.
Чогям Трунгпа

Най-важното нещо в живота е вашата вътрешна енергия. Ако винаги сте уморени и никога не сте ентусиазирани, тогава животът не е забавен. Но ако винаги сте вдъхновени и изпълнени с енергия, тогава всяка минута от всеки ден е вълнуващо преживяване. Научете се да работите с тези неща. Чрез медитация, чрез осъзнаване и волеви усилия можете да се научите да държите центровете си отворени. Правите това, като просто се отпуснете и отпуснете. Вие правите това, като не се впускате в концепцията, че има нещо, което си струва да затворите. Не забравяйте, че ако обичате живота, нищо не си струва да затваряте.
Майкъл А. Сингър

Интелигентността идва от медитацията, интелигентността идва от бунта, интелигентността не идва от паметта.
Ошо

Докато седим в медитация, ние просто изследваме човечеството и цялото творение под формата на самите нас.
Пема Чодрьон