Цитати за прегръдките

В тази категория има 520 цитата, подредени в 52 страници.

От ударите на съдбата по-страшна е прегръдката и.
Витко Бабаков

Прегърнете възможностите с ограничени недостатъци и неограничени предимства. Най-добрите сделки са тези, при които рискът ви от загуба е предвидим и фиксиран, ако нещата се объркат, докато потенциалните ви печалби са огромни, ако нещата вървят както трябва. Вземете такива сделки винаги, когато можете да ги получите, ако шансовете за успех са наполовина прилични.
Стив Павлина

Има огромна разлика между това да бъдеш детски и да си детски. Когато прегръщаме радостта и гледаме на света със свежи очи, ние сме като деца. Когато изискваме незабавно удовлетворение и гаранция, че всичко ще бъде наред, ние просто се държим детински.
Сет Годин

Има още един вариант - един, към който хората рядко се придържат - прегърнете лудостта. Интересното е, че хората, които познавам и които правят това най-добре, са тези, чийто живот е най-хаотичен от всички. Те са мои приятели, чиито съпрузи служат в чужбина. Те са жените, които познавам, които отглеждат деца със специални нужди. Те са самотните майки, които работят на три места. Вярвам, че е така, защото са научили преди много време, че има красота в хаоса, както и свобода в това да не се опитваш да се бориш срещу прилива.
Рейчъл Холис

За да се грижим добре за себе си, трябва да се върнем и да се погрижим за раненото дете в нас. Трябва да практикувате да се връщате при раненото си дете всеки ден. Трябва да го прегърнете нежно, като голям брат или голяма сестра. Трябва да говориш с него, говори с нея. И можете да напишете писмо до Малкото дете във вас, от две или три страници, на което разпознавате присъствието му и ще направите всичко възможно, за да излекувате раните му.
Тик Нят Хан

Творческата агитация може да ви послужи добре. Прегърни го. Погледнете в тази тъмна дупка за отговори, а не за страх.
Чък Уендиг

Когато държите дете в ръцете си или прегърнете майка си, или съпруга си, или приятеля си, ако вдишате и издишате три пъти, вашето щастие ще се умножи поне десетократно.
Тик Нят Хан

Прегръщането на идеята, че можеш да искаш неща за себе си, дори ако никой друг не разбира причините зад тях, е най-освобождаващото и силно чувство на света.
Рейчъл Холис

Реализмът е прегръдката на разочарованието, за да не бъдете повече разочаровани.
Ричард Фланаган

Да простим на миналото и кои сме били тогава. Нека да прегърнем настоящето и това, което сме способни да станем. Нека се отдадем на бъдещето и да гледаме как се разгръщат чудеса.
Мариам Уилямсън