Ще идвам, драги, ще идвам. Няма къде да избягаш. Ще те настигам по път, насън, в пиянство. Ще идвам, няма как да ме прогониш. Тъкмо си изкъпан и още лъхаш на сапун. И си въобразяваш, че си чистичък. Ще идвам, няма да ти се размине. Когато си най-отдалечен от мене, когато си ме загърбил, тогава ще те издебна. Ще идвам наяве в съня ти. Ще идвам.
Блага Димитрова

Подобни

- Какво наказание си избираш?
- Да помня.
Блага Димитрова

Ако жената изживява най-силно любовта в споделянето с приятелка, то мъжът я изживява най-дълбоко в мълчанието. Каква тайна, гъста наслада се крие в това безмълвие, всеки мъж сам си знае. Може би това е ревнивото чувство на собственик, който не допуща да сподели любимата с друг? Може би това е израз на закрила и нежност към жената? Може би това е стеснението, което в любовния миг е било изтласкано от страстта, за да нахлуе след това с по-голяма сила? А може би това е мъжкият инстинкт да спечели жената завинаги: защото само мълчаливият, дискретен мъж е истински мъж в очите на една жена.
Блага Димитрова

Мъжкият поглед се влияе. Сякаш е сляп! Нужни му са чужди очи, за да прогледне. Искаш ли да му се харесаш, трябва да се харесаш първо на другите. И винаги да се харесваш на всички заради един-единствен мъж.
Блага Димитрова

Кого да слушаш? Лесно е да се дават съвети отстрани. Мястото на водача е най-открито и най-ветровито. Какви не ветрове те брулят от всички посоки. Ако се поддадеш на всеки вятър, трябва непрестанно да се въртиш. И вместо да показваш пътя, ще станеш ветропоказател. Не! Себе си трябва да слушаш.
Блага Димитрова

Най-опасна е неизвестната съперница. Приписваш и всичко онова, което ти нямаш. А то е толкова много!
Блага Димитрова

Сърцето е свободно да се влюби въпреки всичко - това е единствената пълна свобода на земята.
"Пътуване към себе си", Блага Димитрова

Не мога да понасям женското "не", което значи "да". Когато искам, аз казвам "да", а когато не искам, казвам "не". Жени, аз ви връщам човешкия език!
Блага Димитрова

За части от секундата погледите ни се кръстосаха. Толкова бяхме непознати, че се познахме.
Блага Димитрова

Човекът е стремеж към завършеност. Ако би се завършил, стремежът би изчезнал и човек би престанал да бъде човек, па макар и станал свръхчовек.
Блага Димитрова

Може би само студът, може да породи, такъв огън и да събере двама завинаги на тази прокълната планета!
Блага Димитрова