Цитати за тишината

В тази категория има 576 цитата, подредени в 58 страници.

Мнението ми също узря, но го изразих мълчаливо, в тишината на сърцето си.
Наполеон Хил

Пътят към единението минава през вътрешната хармония. Пътят към вътрешната хармония минава през тишината.
Уейн Дайър

Това, което прави музиката красива, е разстоянието между една нота и друга. Това, което прави речта красноречива, е подходящата пауза между думите. От време на време трябва да си поемем въздух и да забележим тишината между звуците.
Хеймин Суним

Случват се лоши неща и се вдигат рамене. Най-сериозните събития се смесват със странното. Авторът ме повлече в съзнанието си и това, което открих там, беше мъртва тишина, мрачната и трогателна мъдрост на човек с малко надежда и белези по очите. Имаше и хумор. Но не яркият вид. Човекът, който е написал тази книга, е мъртъв. Така стоят нещата.
Хю Хауи

Беше онзи момент в малките часове на сутринта, когато нощта е на път да се предаде на деня и има момент, който изглежда е извън времето. Миг чиста вечност. Представете си тази слабо осветена болнична стая, никелираната обшивка, блещукаща тъмно като космически кораб, тежестта на въздуха и тишината, безкрайната самота. Ние бяхме единствените двама жители на света и сякаш усещах тежкото и скърцащо въртене на планетата под краката си.
Роса Монтеро

Той седеше дълго време и си мислеше, че би искал да знае как да се моли, но въпреки това знаеше, невъзпитан, как, като се изостави, за да позволи на тишината да го завладее.
Елизабет Гаудж

Библиотеката, с нейния дедалиански лабиринт, загадъчна тишина и слабо зловещ аромат на познание, е заменена от евтиния блясък на компютъра, досадното чуруликане и разливането на данни.
Патрик О'Рурк

Една нота съществува между две музикални ноти, между два факта съществува факт, между две песъчинки, без значение колко близо един до друг съществува интервал от пространство, усещане, което съществува между сетивата – в промеждутъците на първичната материя е линията на мистерията и огъня, който е дишането на света, а непрекъснатото дишане на света е това, което чуваме и наричаме тишина.
Кларис Лиспектор

Единственият начин да спечелите власт в свят, който се движи твърде бързо, е да се научите да забавяте. И единственият начин да разпространите влиянието си, за да се научите как да навлизате дълбоко. Светът, който искаме за себе си и нашите деца, няма да се появи от електронна скорост, а по-скоро от духовна тишина, която се вкоренява в душите ни. Тогава и само тогава ще създадем свят, който отразява сърцето, вместо да го разбива.
Мариам Уилямсън

Тишината е единственият простор, където духът разтваря крилата си.
Антоан дьо Сент-Екзюпери