Агата Кристи - Цитати

Дейм Агата Мeри Клариса Кристи (родена с името Агата Мeри Клариса Милър) (15.09.1890 - 12.01.1976) е английска писателка, авторка на многобройни разкази, повести, романи и драми с криминален сюжет. В тази категория има 11 цитата, подредени в 2 страници.

Обичам да живея. Имала съм моменти на диво отчаяние, дълбока мизерия, обградена от тъга, но след всичко, аз зная твърде добре, че това да си жив е велико нещо.
Агата Кристи

На мъжа не му е приятно да чувства, че жената е по-привързана към него, отколкото той. Мъжът иска да притежава жената, а не тя него.
Агата Кристи

Никога не мислете, че вие знаете по-добре, какво е най-добро за хората около вас. Не се опитвайте и да налагате мнението си. Ако го правите помнете, че отнемате свободата на друг човек.
Агата Кристи

Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто да си жив е нещо велико.
Агата Кристи

Със сигурност за всичко, което обичаме, трябва да платим някаква цена.
Агата Кристи

А, ти си този, който не разбира, приятелю! Човек не може да избяга от чувствата си.
Агата Кристи

Кои минути са били най-важни в твоя живот, ще разбереш, когато е късно.
Агата Кристи

В живота всеки сам трябва да си прави грешките.
Агата Кристи

По-добър съпруг от един археолог, жената не може да намери. Колкото повече остарява, толкова по-интересна става тя за него.
Агата Кристи

Прекалено живо въображение имате. Трябва да се внимава с това!
Агата Кристи