Цитати за гнева

В тази категория има 48 цитата, подредени в 5 страници.

Преди Смъртта да се обърнеш с гняв назад и да не откриеш нищо...
Венцеслав Константинов

Да си гневен означава да пиеш отрова и да очакваш друг да умре от нея!
Буда

Жените твърде често правят една наистина сериозна грешка. Губят маса време да обясняват собствените си чувства, претеглят емоции и реакции, недостатъци и потребности, и любов, и гняв, и обиди. Като че ли от разговорите може да има някаква полза.
Маргарет Атууд

Освободи се от гнева. Освободи се от гордостта. Когато не си обвързан с нещо, можеш да преодолееш страданието.
Източна поговорка

Първокласният воин никога не се гневи.
Лао Дзъ

Самообладанието в минута на гняв е не по-малко високо оценено и не по-малко благородно, отколкото самообладанието в минута на страх.
Адам Смит

Една от слабостите на майка ми беше, че нейната скръб и болка често се проявяваха като гняв, според мен проява на допълнителна слабост е, че след като си позволеше разкоша да избухне, я връхлиташе прилив на нежна загриженост към хората, които е наранила. Сякаш у нея можеше да се породи доброта само като последица от разрушително и стихийно озлобление.
Салман Рушди

Гневът е краткотрайно безумие.
Хораций

Глупакът може да се познае по пет неща: суетност, зъл език, гняв и липса на уважение към мнението на другите.
Индийска поговорка

Звънни ми. Няма да е вече късно. Звънни и нещо мило ми кажи. Кажи ми нещо гневно или мръсно, ако в душата още ти тежи. Инатът да мълчиш убива бавно. Защо се мъчиш в тъмното сама... Обичаме се толкова отдавна. Звънни ми. Аз те чакам у дома. Недей с гнева да се тревожиш нямо. Нощта напредва. Хладните стени така са свикнали да бъдем двама... И те тъгуват. Просто ми звънни.
Добромир Банев