Цитати за прегръдките

В тази категория има 67 цитата, подредени в 7 страници.

Високата жена е за улицата, дребната за в леглото. Знаят да ценят мъжките прегръдки.
Муратхан Мунган

Тя имаше нужда да бъде прегърната. Блясъкът в очите и гаснеше с всеки изминал час. Нейното търсене бе стигнало предела. Изпитваше жажда, която да спаси душата и!
Радослав Гизгинджиев

- Любовниците рано или късно ни изоставят. След, тях има още. Аз не мога да разбера, какъв е смисълът, след като се връщам при мъжът ми всяка нощ?
- Просто не се връщай там, където не си оценена. Мястото на жената е в прегръдките на истински мъж, не на страхливци.
Александър Глог

Има нещо, което е загадка съдбовна - как човекът превръща любовта си във злоба? Как настава в сърцето тази тъжна промяна - вместо песен на славей, тъмен крясък на врана? Как щастливата глътка до отровата стига? Как прегръдката нежна става тежка верига? Има нещо в простора, непонятно за мене... Обяснете ми, хора, от любов озлобени - как сърцето обича само няколко мига?... Злоба има за всички. Любовта не достига.
Георги Константинов

Бъди човек, който дава. Споделяй всичко, което имаш! И помни: аз не правя никакво разграничение между малки и големи неща. Ако можеш да се усмихнеш с цяло сърце, да подържиш някому ръката и да се усмихнеш, това е творчески акт, един велик творчески акт. Просто прегърни някого до сърцето си и това е творчество. Достатъчно е да погледнеш някого с любящи очи... просто един любящ поглед може да промени целия свят на един човек.
Ошо

Вярвате, че любовта се състои от целувки, от това да правите секс с продължение на часове... В представите ви за любов винаги са били голи тела. Не сте си помисляли даже, че любов може да е просто една прегръдка, тя да спи на рамото ви никога не ви стигаше. Вярвате, че любовта е това колко "свобода" ви дава човекът отсреща. Това да се гледате дълго и да си мълчите никога не ви стигна... Някак сте модернизирали любовта по свой собствен начин, а истинските чувства сте забравили.
Теоман

Когато са те предали - все едно са ти счупили ръцете. Можеш да простиш, но да прегърнеш, вече не се получава.
Лев Толстой

Полунощ е най-лошото време човек да е сам. Когато си самотен, ти се струва, че целият свят е по двойки. Целуват се, прегръщат се и казват "ние". А след "ние", "аз" звучи отчайващо!
Стивън Кинг

- Пух, какво е прегръдката?
- Това е целувката на сърцата, Прасчо!
Мечо Пух

Не ми връзвай ръцете, за да мога да те прегръщам.
Блага Димитрова