Гордея се само с едно - че мога да обичам ужасно много. Любовта не е план - първо да се срещнем, после да излизаме няколко месеца, след това да запознаем роднините. Не. Всичко става за три секунди. И никой не знае какво е то, освен ти и човека срещу теб.
Чочо Попйорданов

Подобни

Провалените връзки, могат да бъдат описани, като много размазан грим.
Мариан Кийс

Не мога да ти обещая нищо. Не мога да ти дам нищо в момента, освен себе си, какъвто съм в този миг, в тази минута. Може би не е много... но това е всичко, което мога да ти дам, както и факта, че те обичам.
Даниел Стийл

Очакването му бе забавно, защото знаеше, че е непоносимо за нея. Знаеше, че отсъствието му я привързва към него много по-силно и по-унизително, отколкото би я обвързало присъствието му. Даваше и време да се опита да бяга, за да осъзнае колко е безпомощна, когато той реши да я потърси. Тогава тя ще разбере,че опитът за бягство е негов избор, че е само различна форма на притежание.
Айн Ранд

В мечтите си на всичко съм готов.
И аз се моля – Бог света да пази,
че по-добре да пукнем от любов,
отколкото да луднем от омрази.
Валери Станков

Любовта е да разпознаеш себе си в някой друг и да останеш доволен от това, което си видял...
Дороти Кумсън

Всичко, което правиш ме опиянява, ужасява ме, измъчва ме, ободрява ме. Всичко, което правиш, е съвършено.
Пол Елюар

Някак си беше толкова по-лесно, да съм сама преди да го срещна...
Лиза Макман

Господи, помисли си тя, какви глупости е способно да свърши едно момиче, само защото един мъж може да е толкова невъзможно красив.
Джудит Кранц

Вървят ли двама на дълъг път. И път да няма не ще се спрат. Ще бродят близки по таз земя, ах, как не искам да си сама.
Мария Нейкова

Защо ли всяка нежност е предателство към някого? Най-вече към Представата. Не сме ли се превърнали в придатъци към собствените си тела, към спалните, където аритмичното ни дишане е доказателство за съвместимост, а вещите са малко по-възвишени, отколкото е нашата взаимност.
Добромир Тонев