Тишина. Рано сутрин и късно вечер. Тишина между двама души, които се обичат. Излизане извън рутината. Да изненадаш сам себе си. Чаша ароматен чай, може и вино или пък коняк. И някой, който с тихи стъпки влиза у дома и прошепва "прибрах се". Когато поискам да съм по-добра. Към себе си, към другите, към нещата, които са ми важни. Когато усещам, че съм цялата любов. И очакване. Това е, което ме вдъхновява. Истинските хора и "малките" неща. Любовта - към себе си, към другите, към живота.
Мария Василева

Подобни

Любовта е началото и края на нашето съществуване. Без Любов няма живот. Затова Любовта е това пред което се прекланя мъдрият човек.
Конфуций

Ние с теб си имаме всичко, с изключение на това че си нямаме нищо, защото не сме заедно!
Фредерик Бегбеде

Затвори очи, влюби се и остани така.
Руми

Страстите са пълзящи влечуги, когато влизат в сърцето, и буйни дракони, когато в вече са влезли в него.
Клод Адриан Хелвеций

Който те обича, той предвижда всичките ти нужди. Този, които ви обича, може да ви лекува, може и да ви учи. Най-голямото изкуство е човек да обича.
Петър Дънов

Любовта е присъща единствено на здравомислещия човек.
Епиктет

Влюбеният мъж е постигната цел - жената го търпи с горделиво презрение.
Венцеслав Константинов

Не за всяка любов можеш да говориш. Има една, която пазиш в сърцето си, без да я споменаваш пред другите. Аз знам... и ти знаеш - за истинската любов не се говори никога и пред никого!
Джордже Балашевич

Достатъчно бе да я види спяща до себе си и това го успокояваше...
Димитър Димов

Съществуват отминали любови, които срещаш след време и разговаряте като добри познати. Има други, отлетели, пред които се изправяш отново и сърцето ти се преобръща. Трети отминаваш с поглед в земята и не искаш да си спомняш за тях. Съществуват обаче и такива, които вечно пазиш до себе си и именно те те карат да забравиш за всички останали.
Силвия Кристъл